Salı, Şubat 24, 2015

Yırtık Pırtık Blue Jean

1992 idi sene. Tam 23 yıl silinmiş üzerinden. Yaşım daha altıymış. Çok net hatırlarım yine de, herkes haykırırdı bu şarkıyı içinden gele gele... Haydi, gidelim parka.
Sözlerini hatırlarsanız ya da merak edip bakarsanız; ne de güzelmiş o yıllarda isyan, ne denliymiş aykırılık bile, ne kibarmış... Neyse çok dalıp gittim eskilere, film şeridi oldu hayatım, birden gözümün önünde; ama durun durun daha çoook çok yaşamaya niyetliyim o yüzden asıl konumuza dönelim ;)
Merhabalar baylar, bayanlar! Belki artık öyle gidip çimlerin üzerine ruhumuzla birlikte dinlenebileceğimiz parklar kalmadı amma velakin yırtık pırtık jean modası 90'lardan sonra ilk kez bu ilkbahar/yaz sezonunda bu kadar boy gösterecek. 
***
Hem öyle tek tip blue jean şeklinde de değil yani. Her renkte, beyaz da dahil, her renk, her ton, her model jean bu sene rahatlıktan çıldırtacak biz bayanları. 
Mesela baharda jean sweatshirtler. İnce dokuma jean t-shirtler de çok tatlı. 




 
Beyaz ya da siyah kumaşla patch edilen parçalar, dantel detaylı parçalar, tül detaylı üst gruplar ve hatta uzun salaş blazerlar çok dikkatimi çekti. 


 
En sevdiğim ve hemen edindiğim salopetler, dar veya geniş kesimi kişiye kalmış tulumlar o sıcaklarda çok rahatlatacak parçalar. 






Yukarıdan aşağıya seyreden yazımda sıra pantolonlarda ;) Tarzınız sporsa eğer, işlenmiş incecik bol kesim pantolonları, yine incecik dökümlü kot gömleklerde kombinleyebilirsiniz, bence çok cool bir görünüm yaratıyor ki bu en sevdiğimdir. 


Yok ben daha klasik dar kesim severim derseniz de illa, yırtık kot aramayın, ALIN iki-üç yerden neşter atın ;) Ben yaptım da çok güzel oluyor...

Dar kesim kotları beyaz ya da pembe blazerlarla kombinlemeniz taraftarıyım ki bu bahar çok karşılaşacağız modanın bu şeker yüzüyle. 
Vee sıra eteklerde. Bu yıl ki jean eteklere ba-yıl-dım!!! Dizden veya maxi modellerde lütfen ortadan derin yırtmaçlı olanları araştırın, bulun, ALIN. O kadar rahatlar ki, rahat olmalarının yanında harika görünüyorlar ve üstüne üstlük çok kurtarıcılar. 



İster günlük bir kombin için babet, bucket çanta, t-shirt şeklinde tamamlayın -ki bu sadece örnektir,tercihinize göre ayakkabı, çanta ne seçerseniz seçin uyumu yakalamak çok kolay- isterseniz de bir stiletto + şık bir büstiyer ya da gömlek yardımıyla klasik ve şık olup bir akşam davetine gidin. 

Uzun lafın kısası bu saydığım jean modellerinden bence edinin kızlar, ısrar ediyorum; çünkü hem rahat,hem şık ve hem de kolay kombinlenen giyimin ne kadar dolap önünde saatler harcattığını çok iyi biliyorum...
Giderken diyorum ki sizi seviyorum. Bu zor günlerde bence siz de herkese sevginizi söyleyin, sık sık yapın bak nasıl iyi gelecek hepimize baharla birlikte... Hoşça kalınız...

2 yorum:

  1. Haydi, haydi gidelim parka ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar gelemedi bi' türlü. :( Ama geldiğinde parklara atalım kendimizi ;)

      Sil